Een vriend voor het leven

Heb je eenmaal de hond die bij je past in huis dan heb je een vriend voor het leven. Wanneer je goed bent voor je hond is het een ontzettende trouwe metgezel waar je veel plezier mee kunt beleven.

Voor een hond is het heel belangrijk dat zijn baasje blij is en hij zal dan ook proberen zich zo goed mogelijk te gedragen. Hondenliefhebbers vinden het heerlijk om thuis te komen en enthousiast begroet te worden door je viervoeter. Een hond voelt ook heel erg goed stemmingen aan en zal je troosten wanneer je verdrietig bent en blij zijn wanneer jij dat bent, zoals een hechte vriend dat doet.

Vriendschap gaat twee kanten op dus ook de hond wordt graag enthousiast begroet en verlangt naar een aai over zijn hoofd. Een hond is een roedeldier en zal het gezin waarin hij woont gaan beschouwen als zijn roedel. Zorg er dus voor dat een hond niet te lang en te vaak alleen is, daar kan probleemgedrag van ontstaan. Honden hechten zich erg aan hun baasje en een hele sociale hond kun je overal mee naartoe nemen.