Hond uit het asiel

Er zijn heel veel hondenasielen welke vol zijn met oudere honden. Wanneer je niet pers├ę een pup wil, is dit een manier om een hond een goed thuis te geven. Honden komen om uiteenlopende reden in een asiel en het personeel van het asiel

is meestal op de hoogte van de achtergrond van de hond. Het is verstandig om hiernaar te informeren zodat je een beeld krijgt van wat de hond heeft meegemaakt.

Iemand kan zijn hond naar het asiel brengen omdat hij/zij niet meer in staat is om ervoor te zorgen of omdat het baasje overleden is. Zo komen er heel veel leuke en lieve honden toch in het asiel. Het kan echter ook dat de hond getraumatiseerd is en dan is er veel tijd nodig om het vertrouwen van een hond te winnen. Sommigen honden kunnen ook agressief zijn uit angst en dat is iets wat je jezelf dient te realiseren als je voor een hond uit het asiel kiest. Een oudere hond bepaald gedrag afleren is moeilijker dan een jonge hond nieuw gedrag aanleren.

Zorg daarom dat je inzicht krijgt van het karakter van de hond. Als het om een getraumatiseerde hond gaat, ga dan bij jezelf na of je voldoende tijd, energie en geduld hebt om daaraan te werken.